Ademhalen ...

het klinkt zo simpel,

maar is het ook zo simpel voor jou?

Ademhalen is het eerste wat we doen als we geboren worden en we blazen ons laatste adem uit als we sterven....

Het is een belangrijk deel van ons leven, want zonder ademhaling kunnen we niet leven. Onze ademhaling is een onbewust proces dat we duizenden keren per dag doen. Dat zorgt ervoor dat we het belang van een goede ademhaling vaak over het hoofd zien. Het belang van een goede ademhaling is niet alleen dat je in leven blijft, maar ook dat je meer ontspannen en relaxt bent en minder stress ervaart. Bovendien zorgt een goede ademhaling ook voor enkele voordelen op de lange termijn.

  • Een goede ademhaling versterkt je immuunsysteem
  • Een goede ademhaling verlaagt een hoge bloeddruk (zonder medicatie)
  • Een goede ademhaling zorgt voor minder gevoelens van angst, boosheid, zwaarmoedigheid en depressies
  • Een goede ademhaling werkt concentratie verhogend
  • Een goede ademhaling kan zorgen voor minder lichamelijke klachten

Een beetje stress heeft zo zijn voordelen. Het helpt je jouw focus te verscherpen, zodat je bijvoorbeeld optimaal presteert bij een presentatie of een probleem creatief sneller oplost. Wanneer stress chronisch is of langdurig wordt, begint het een tol te eisen van zowel je lichaam als je hersenen. 

Er zijn diverse technieken en ademhalingsoefeningen mogelijk. Wil je ontspannen of juist actiever worden, wil je weer controle over je adem of heb je last van angst of  paniekaanvallen? Ademhalingssessies kunnen je soms helpen.

 

Heb je wel eens gehoord van verbonden ademen?

 

Tijdens het verbonden ademen zit er geen pauze tussen de in- en uitademing. Door meer in te ademen dan uit te ademen ervaar je een enorme kracht.                Deze vorm van ademen zorgt ervoor dat er zaken naar de oppervlakte komen die we in ons dagelijks leven ‘onbewust’ onderdrukken. Door daar aandacht aan te besteden, laten we fysieke, mentale en emotionele spanning los. Door deze vorm van ademhaling ontstaat er verbinding tussen lichaam en geest en ook verbinding met jezelf. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat onderdrukte emoties worden geïntegreerd waardoor de ‘pijn’ die daarmee is geassocieerd kan worden los gelaten.

We kunnen verbonden ademen tijdens een individuele sessie, maar ik organiseer ik regelmatig een workshop, ademcirkels met cacao of een meditatieve BOSBAD sessie met zelf een gedicht schrijven! 

Agenda 

zondag 24 maart gingen we Bosbaden!

 

Het was een heerlijke ochtend waarin we met een klein groepje kennis gemaakt hebben met de adem, we zijn gaan bosbaden, hebben cacao gedronken een prachtig gedicht geschreven en verbonden geademd. De deelnemers waren enthousiast en verbaasd wat de adem met je lichaam kan doen. We hadden mooie gesprekken, er werd veel gedeeld, naast de emoties die er vanzelf loskwamen hebben we ook veel gelachen. 

Kortom .... even tijd voor jezelf.

 

Binnenkort gaan we weer wat leuks organiseren ! 

Heb je meer info nodig? Stuur een mail naar:  info@ontmoet-relax.nl